Guiding

Ryfylke kan by på et mangfold av fotturer for alle nivå. Våre kvalifiserte guider tar deg trygt med på fottur til kjente ikoner som Preikestolen/Skomakernibbå, såvell som mer ukjente perler i Ryfylkenaturen.

Særlig anbefales en tur til Hagalid gard og Galleri Hagalid på Hjelmeland. Galleri Hagalid og vertskapet her kan by på alt fra utstilling, naturopplevelser høyt over Jøsenfjorden, konferanselokaler, servering inne/ute og flott turterreng. Hva med å utforske viltet. Garden ligger i hjortetett område, og en enkel sporjakt etter hjorten og annet vilt kan by på spennende overraskelser og endog møte med hjorten selv. Den lette turen i skogen tar 1,5time, går via flotte utkikkspunkt og kan avsluttes med kaffe og mat rundt bålet (alle rettigheter).

«Titt eg minnast ein gamal gard» er en opplevelse mellom fortidsminne, gamle hus og svimlende stup, der historien til folkene på vei- og strømløs gård fra eldgamle tider til 50-tallet er i fokus. «Å gå til skolen» hadde et spesielt innhold sett fra Hagalid.

Varighet 1 ½ -2 timer. Enkel rusletur over beite og i småskog.